Choose a language
15 Years

ФОРМОВАНИ ВЛАКНА

4 типа продукти от целулозни влакна

Формовани

product1

Основен тип продукти от целулозни влакна, произведени на обикновена поточна линия. Намират приложение в много промишлени и непромишлени сектори като B2B транспортиране на автомобилни части и др. Грубата повърхност на продукта и вътрешната му влакнеста структура придават на тавата висока якост и издръжливост. Благодарение на бързата си биоразградимост този тип продукти от целулозни влакна често се използват при засаждане на декоративни и земеделски култури.

Пресовани

product2

Този по-усъвършенстван тип продукти от целулозни влакна се произвеждат на обикновена поточна линия също както формованите, но след това се пресоват. Пресоването придава на материала гладка повърхност. Опаковките, произведени с тази техника, се използват най-вече при опаковането на електроника, замествайки все повече класическите опаковъчни материали от пластмаса, полиестер и др.

Горещо формовани

product3

Този тип продукти от целулозни влакна се произвежда на линии за горещо формоване. Продуктът се суши в нагорещени матрици, поради което от него може да се образуват сложни форми, като същевременно се запазва гладката му повърхност. Тази технология позволява направата на изделия като рециклиращи се и биоразградими хартиени сервизи и прибори или кутии за менюта, предлагайки по този начин по-устойчиви заместители на пластмасовите изделия.

Обработени

product4

Продуктите от обработени целулозни влакна се произвеждат най-често чрез горещо формоване. За разлика от класическите хартиени горещо формовани изделия обаче, тези изделия може да включват отпечатано лого на Вашето дружество и може да се предлагат в различни цветове. Никое от тези изменения не оказва отрицателно въздействие върху годността за рециклиране и биоразградимостта.

Употреба ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ
НА ФОРМОВАНИТЕ ВЛАКНА

Електронни компоненти

От много гледни точки формованите влакна са идеалният избор за електронните компоненти и устройства. Формованите влакна позволяват идеално да се копира формата на опакования продукт и по този начин го предпазват от нежелано разместване вътре в опаковката. Благодарение на оптимално проектираните зони на деформация вибрациите, предаващи се към опакования продукт, са предотвратени или съществено намалени.

Промишленост

Продуктите от формовани влакна могат да се използват за опаковка в целия диапазон на леката промишленост. Примери са дребни стъклени изделия, мебели, козметични продукти и сухи стоки, малки потребителски стоки и др. Предимството на тази формована опаковка е, че тя може да бъде оформена така, че да съответства на почти всички триизмерни повърхности, като по този начин позволява отделно опаковане на всеки продукт или опаковане на цял комплект продукти заедно.

Автомобилна промишленост

Интелигентният дизайн позволява пълните опаковъчни подложки да се подреждат една върху друга без какъвто и да е контакт с изделията. Точните форми са подходящи също и за напълно автоматизирани процеси. Подходящо подбраната хартия и затворена повърхност намаляват навлизането на прах. Поради своите качества нашите продукти се използват в производството на LED източници, устройства за LED осветление, спирачни системи, автомобилни радиоапарати и др.

Селско стопанство

Като се има предвид нулевото съдържание на опасни вещества и тежки метали в нашите продукти, те се използват като „саксии“ за еднократна употреба, които се разлагат след засяване на растенията в почвата и служат за тор. В голяма степен хартиените подложки се използват за опаковане на храна за животни или като благоприятна среда за размножаване.

Козметика

Чистата и гладка повърхност позволява опаковането на чупливи козметични продукти, чувствителни към прах. Такава опаковка е подходяща както за масовото производство, така и за луксозни опаковки на продуктите. Пълноцветният печат, при който се използват 16 милиона цветови нюанса и висока разделителна способност от 600 dpi, придава на опаковката изключително разпознаваем характер, който може да се реализира дори и за големи серии.

Дизайн

Формованите влакна могат да се използват също и като индивидуален елемент в дизайна, който предлага изключителни качества по отношение на заглушаването на шума. Освен това хартията не отделя никакви токсични вещества във вашия дом или офис. Поради своите ергономични форми тези декоративни елементи имат елегантен външен вид.